Tips voor de juiste babystoel in de auto

Een kind meenemen in de auto, bij de keuze van de juiste babystoel komt heel wat kijken!

Casualplay_babystoel_ontdek het gamma

ONTDEK ONS VOLLEDIG GAMMA ONLINE

Gebruik de juiste babystoel in de auto

Een kind tot zes maanden kan je vervoeren in de reiswieg van de kindermaanden, die je vastmaakt met de veiligheidsgordel van de auto, zodat ze niet kan kantelen. Dit is comfortabel voor de baby, maar bij ongevallen zal de reiswieg minder beschermen dan een autostoel.

De ideale plaatsing voor draagbare babystoelen is achterin de auto en tegen de rijrichting in, tenzij er een airbag actief is. Op die manier vangt de stoel het hoofdje op bij een eventuele botsing. De baby kan in de babystoel blijven zitten, tot hij groter wordt en zijn hoofdje boven de autostoel uitkomt. Dan kan hij overschakelen op gewone autozitjes.

De beste autostoel is een veilige autostoel

Bij het kopen van een baby -of kinderstoel voor in de wagen, moet je letten op het keurmerk. Een veilig autostoeltje heeft een ECE-keurmerk. De babystoelen zijn vervolgens aangepast aan de leeftijd van het kind.

  • Groep 0: voor baby’s van 0 tot 10 kg
  • Groep 0+: voor baby’s van 0 tot 13 kg
  • Groep I: voor kinderen van 9 tot 18 kg
  • Groep II: voor kinderen van 15 tot 25 kg
  • Groep III: voor kinderen van 22 tot 36 kg

Het is dus belangrijk om weten dat een autostoel voor kinderen van 0 tot 3 jaar niet bestaat. Je zal dus verschillende kinderzitjes auto moeten aanschaffen, afhankelijk van de groei van het kind. Hierbij geldt de algemene regel: als het hoofdje van het kind boven de stoel uitkomt, is deze te klein geworden.

Kinderen in de auto: op de juiste plaats!

Je plaatst kinderen bij voorkeur achteraan in de auto, want de passagiersstoel is de meest kwetsbare plek bij een ongeval. Autozitjes voor baby’s moeten tegen de rijrichting in geplaatst worden, tenzij er een airbag actief is.

Bestel je Casualplay babystoel op de nieuwe MYKKO webshop.
Of kom langs in één van de Mykko verkooppunten,

Posted in Kinderstoelen, Onderweg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*