Babybedje en een veilige slaaphouding

Babymatras voor babybedje, Mykko AngelcareBaby op komst? Dan is een babybedje één van de eerste dingen die je moet voorzien voor de babykamer. Een goede babywieg met een comfortabele babymatras is heel belangrijk voor de ontwikkeling van je kindje! Wij geven alvast enkele tips over de perfecte slaaphouding…

Rugligging aangeraden

Om een baby veilig te slapen te leggen, leg je je kleintje best op de rug te slapen. Zo leert het kind meteen een veilige slaaphouding aan te nemen. Het is beter dat baby’s niet op hun buikje slapen, om gevaar op verstikking te vermijden. De buikligging kan de ademhaling namelijk belemmeren en zo wordt het risico op wiegendood groter.

Slapen in een babybedje, enkele tips

  • Door je kind in een slaapzak te leggen, help je te voorkomen dat een baby in een onveilige buikligging rolt.
  • Eens je baby vlot kan draaien, hoef je het kindje niet steeds op zijn rug te leggen, want het kind is sterk genoeg om zelf te reageren als hij met zijn gezicht in de matras terecht komt. Maar leg het kind wel op de rug om te slapen.
  • Als je je kindje inbakert, is het aangeraden om dit af te bouwen als het kind ongeveer zes maanden is.
  • Het is wel goed om de baby af en toe op zijn buik te leggen om te spelen, zodat hij kan rondkijken en de arm-, nek- en rugspieren kan oefenen.

Afplatting aan het hoofdje

Angelcare babymatras voor babybedje, beeld 2Omdat baby’s tegenwoordig vaker op hun rug gelegd worden in de wieg, krijgen meer kinderen last van een afplatting aan het hoofd. Daarom is het zeker tijdens de eerste weken belangrijk om het kindje op zijn buik te leggen wanneer het wakker is. Ook tijdens de slaap is het goed om het hoofdje van het kindje af en toe te draaien, zodat de druk op het hoofdje zich verplaatst.

Kies ook de juiste babymatras

We merken dat mensen veel aandacht besteden aan de keuze van een mooi babybedje. Toch merken we dat er te weinig aandacht is voor de keuze van een goede babymatras. Zorg ervoor dat je baby echt kan genieten van de juiste slaaphouding op een kwalitatieve matras. Bij Mykko helpen we je met ons aanbod Angelcare babymatrassen en toebehoren.

Momenteel ontvang je zelfs 25 euro cashback bij aankoop van een nieuwe matras.

Posted in Slapen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*