Baby voeding: borstvoeding of flessenvoeding?

Proficiat, je hebt pas een baby gekregen of je verwacht een kindje! Een van de belangrijke keuzes is borstvoeding of flesvoeding. We geven wat meer uitleg over baby voeding.

De voordelen van moedermelk

Kind & gezin raadt aan om indien mogelijk voor moedermelk te kiezen. Borstvoeding is namelijk licht verteerbaar, altijd op de juiste temperatuur, aangepast aan de ontwikkelingsbehoeften van de baby en beschermt tegen infecties en allergieën. Bovendien stimuleer je door het geven van borstvoeding een unieke relatie tussen moeder en kind.

Ook voor de moeder is het goed om borstvoeding te geven. Zo vermindert je kans op kanker.

Het geven van borstvoeding is een zeer natuurlijke voeding die heel wat voordelen biedt. Wist je dat in Afrika kinderen zelfs tot de leeftijd van drie jaar borstvoeding krijgen?

Overschakelen op flesvoeding baby

Als borstvoeding niet (meer) mogelijk is, vormt flesvoeding het perfecte alternatief. Ook hierin zit alles wat de baby nodig heeft.

  • Zorg voor een goede hygiëne tijdens het bereiden van het flesje.
  • Zorg dat je de juiste soort flesvoeding kiest, zodat jouw baby optimaal kan ontwikkelen.
  • Het is belangrijk dat je de flesvoeding op de correcte manier bereidt en op de juiste temperatuur serveert. Hiervoor is eenflessenverwarmer het ideale instrument! Wist je trouwens dat je tegenwoordig ook een flessenverwarmer en sterilisator in één kan kopen?
Posted in Eten & Drinken, Verzorging

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*